Sunday, November 19, 2023

Remember trnovitoga makadama i šumskih puteljaka i prečica do tvoga srca - Death Cab for Cutie Mix

Death Cab For Cutie – In Living Stereo! (2011, Vinyl) - Discogs

Death Cab for Cutie su nekako prokrčili put do Evrope albumom Transatlanticism iz 2003e godine. Pre toga slušali su se dosta po američkim studentskim radio stanicama. Bili su tajna koja dugo čuva se. Odlaskom producenta i gitariste Chrisa Wallae 2014e, nekako, izgubili su jednu oštricu i sav teret završio je na leđima pevača i drugog gitariste Benjamina Gibbarda. DCfC ne izgledaju atraktivno kao pop zvezde, ali izgledaju kao ti i kao ja i imaju solidno brojnu publiku širom sveta i sigurno da mogu da prezime sve ove krize i sve nesreće ovoga sveta o kojima pevaju. Najveća nesreća naravno je ta, da vas voljena osoba napustila i da vas više ni ona ni bilo ko drugi ne razume. E pa o tome najviše i pevaju.

Na koncertima, davno to je bilo, uvežbani kao retko koji bend pre i posle njih, jedan kroz jedan, reproduciraju studijske snimke. Hitovi, mešaju se sa manje poznatim stvarima iz ranijih perioda. Gibbard, čini se da je kratkovid, zamenio je štreberske naočari, sa kontaktnim sočivima i jako dobro kontroliše glasne žice. DCfC aranžmani, jako su zahtevni i vremenom sve komplikovaniji, tako da nastupi vrede svake pare uložene u ulaznicu. 

I da. Najveća vrednost svega što sviraju čista je emocija koju sa uspehom prenose u svemu što su do sada snimili i što će, nadajmo se - da snime u budućnosti. Dug je i trnovit put kojim se kreću. Jednostavnost vrh kreacije. Jednostavnost koja to i nije. Ako malo počešemo bradu i dublje zamislimo se.

Death Cab for Cutie

Crooked Teeth

Technicolor Girls

Stability

I Will Possess Your Heart

I Was Once a Loyal Lover

Home is a Fire

I Dreamt We Spoke Again  

Amputations

Company Calls Epilogue

Debate Exposes Doubt

I Wanna Be Adored

Styrofoam Plates

This Charming Man

Tiny Wessels

I Willi Follow You Into the Dark

Someday You Will Be Loved

I Will Posses Your Heart  

Long Division

You Are a Turist

You ve Haunted Me All My Life

I Dreamt We Spoke Again

I Miss Strangers

An Arrow In The Wall

We Will Become Silhouettes

Overture Reprise

These Roads Don t Move

Is This Music?

Choir Vandals 

Sock Hop



No comments: