Sunday, November 19, 2023

Remember svih jedinih, stari svet raspada se pred očima i jedan novi rađa se u istom trenutku - The American Analog Set Mix

 Primär

Kako su The American Analog Set jedan mali veliki bend. Gledao sam ih dva puta. Jednom u klubu Harry Klein, drugi put u Atomic kafeu. Slušao nebrojeno puta. Njihove gitare i hipnotični aranžmani kruže oko vaše glave dok se ne spuste na levu stranu, pravo u srce. Uspomene koje ne možete i ne želite da izbacite iz sebe. Neko misli da pop ne može da promeni svet. I ne može. Ali može pojedinca. Onaj svet koji nosite sa sobom u vašoj glavi i u vašim mislima. Doktori bi rekli da ste izgubili kontakt sa realnošću, ali nije tako. Pomaže vam da se izvučete iz teških situacija, tako što ih zaboravite, što zaboravite tu težinu u trenutku događanja te težine. Dok sve ne prođe. Da li je muzika beg od stvarnosti? Jeste. I pomoć pri koncentraciji. Ponekad.

Pokušao sam da podelim moju ljubav prema The AmAnSet s drugim bićima. Ne ide. Nema tu prskanja rifovima, amplifikacije, vikanja i uzvikivanja. Sve je nekako sadržano u formi, ideji i zatvoreno u sebi. Potreban vam je trenutak, ne slabosti, nego inspiracije. Sve mora da štima. I dok se glas Andrewa topi i kupa u svetlosti koja izbija iz "korova" i cveća evropskih uzora, te repeticije, niste u stanju da radite bilo šta što ima mnogo smisla. I srećni ste zbog toga. I niste. Nikad neće puniti stadione. Nikad neće demolirati top liste. Nikad neće nikad. The AmAnSet su čuvari neke tajne. Njihova mističnost ostaje neotkrivena. Zavodi. Volite ih, a ne možete da objasnite zašto. Samo zato. I upravo zato. I jedino zato. Ugasite svetlo. Pustite tajnu da obilazi oko vas. Iz njihovog u vaš dnevni boravak. iz njihovih hladnih zidova u vaše hladne zidove. Da se zajedno ugrejete. I svako ostane svoj i na svome.

The American Analog Set

The Only One

Magnificent Seventies

Trespassers in the Stereo Field  

White House

Weather Report

I Must Soon Quit the Scene

Living Room Incidental 2

Gone to Earth

The Kindness of Stranger

Hard to Find

Modern Drummer

Cool Kids Keep

By The Bridle

Church Mouse in the Church House

Hometown Fantasy

Company Time

Anything Could Happen

No comments: