Wednesday, May 29, 2024

Remember: The Age Of Pamparius - Turbonegro Mix

Možda sam samo Cavea gledao uživo više puta i to uglavnom zbog želje bivše (partnerke), nego zbog sebe. Tih, ako dobro se sećam, pet nastupa Turbonegra iz Osla, bili su vredni svake nemačke marke i svakog evra i više od novca, više od igre, ne i od života. Da odmah napomenem, možda su samo na Ass Cobra (1996) i Apocalypse Dudes (1999) donekle uspeli da dočaraju svu magiju, eksplozivnost i upečatljivost koje isporučuju na bini.  

Solo gitarista Euroboy i ekipa nekako najbolje odslikavaju i nastavljaju tradiciju na zamišljenoj liniji: Alice Cooper - New York Dolls - Royal Trux. Iako su od 1992e objavili samo deset albuma različitog kvaliteta i promenili nekoliko članova na vokalima, već su čvrsta veličina u svetu glasnije i svirački orijentisane muzike. Za mikrofonom, najduže ostao je pre tri godine rano preminuli Hank Von Helvete. Uprkos svojoj masivnoj konstituciji, problemima sa nedozvoljenim supstancama, istakao se ne samo svojim, oporim bojama ofarbanim glasom, nego i rokerskim i nepoštednim stavom. Nema tu baš mnogo političke korektnosti, koketira se i sa homoseksualizmom, nacionalizmom, pa i nekim tabu temama. Ostaje ipak jasno da su Turbonegro na strani slabijih i gubitnika i da je to brižljivo osmišljen imidž i koncept u čijem centru je borba za opstanak i želja da se pošteno oznoji i zaradi.

I stvarno, ne mogu reći da sam baš uživao dok sam gledao i stajao u tom njihovom cirkusu i dok su ginuli u petoj brzini. Bilo je tu dosta isceniranog haosa koji ponavlja se iz noći u noć, ali i neposrednosti i spontanosti. Jednom im je publika dovela u bekstejdž nekoga mangupa koji je flašom pogodio bubnjara Chrisa Summersa u glavu. Izbubetali su ga propisno i nastavili sa nastupom kad su Chrisu medicinari povili glavu zavojem.

"Show must go on."

Turbonegro - Get It On

Turbonegro - The Age Of Pamparius

Turbonegro - All My Friends Are Dead

Turbonegro - Fuck The World

Turbonegro - I'm In Love With The Destructive Girls

Turbonegro - Armed And Fairly Well Equipped

Turbonegro - Pain In Der Arsch Pocket Full Of Cash

Turbonegro - Black Chrome

Turbonegro - I Got Erection

Turbonegro - Sailor Man

Turbonegro - Just Flesh

Turbonegro - Rendezvous With Anus

Turbonegro - Are You Ready (For Some Darkness)

Turbonegro - Prince Of The Rodeo - Bonus Track

Turbonegro - The Age Of Pamparius - Live

Turbonegro - Don`t Say Motherfucker Motherfucker - Live

Turbonegro - Bad Mongo - Live

Turbonegro - Good Head - Live

Turbonegro - Turbonegro Must Be Destroyed

Turbonegro - Gimme Some

Turbonegro - Ride With Us

Turbonegro - Babylon Forever

Turbonegro - We`re Gonna Drop The Atom Bomb

Turbonegro - Everybody Loves A Chubby Dude

Turbonegro - TNA (The Nihilistic Army)

Turbonegro - Buried Alive

Spotify PLAYLISTA


No comments: