Tuesday, June 18, 2024

Remember Somewhere Far Away - Dead Moon Mix

Malo je reći da su bračni par Fred i Toody Cole na gitari, basu i vokalima, uz asistenciju Andrew Loomisa na bubnjevima bili jedinstvena pojava u svetu andergraund rocka. Upečatljivi nastup na bini s mnoštvom upaljenih sveća i standardno prženje i prašenje, koje ni po čemu nije standardno, kroz repertoar 10 studijskih i mnoštva koncertnih albuma, singlova i kompilacija, skoro u svakom većem gradu zapada, pa i istoka, imali su svoju vernu publiku. 

Fred, počeo je sa svojom naobrazbom još tokom šezdesetih, da bi udomljenje pronašao pored svoje supruge. Diskografski aktivni od 1988e do 2004e, svirali su sve dok ih smrt nije rastala. Jednom prilikom na pitanje o panku i 70im, Fred je lakonski odgovorio da pank postoji mnogo duže. Odnosno od onog trenutka kad su klinci počeli da vežbaju po podrumima i garažama. 

I kao što to obično biva, naslednici porodice Cole, obični su ljudi, daleko od svetlosti reflektora i tame pozornica. Najmlađi sin službenik je FBI i nije mu dozvoljeno da privodi svoje roditelje. 

Dead Moon iz Portland Oregona, dele etos i stav sa Britancem Billie Childishom, virtuelni prijatelji su sa Holly Golightly. I sa Nickom Salomanom iz Bevis Fronda. Uspeli su od muzike da sagrade skromni dom u poludivljini, sakupe pristojnu kolekciju vinila. Obiđu skoro ceo svet i sada kada Fred i Andrew nisu više tu, među nama, rastu sjaj i sledbeništvo ove po mnogo čemu neuobičajene pojave. 

Nema sumnje da su anticipirali neke mnogo slavnije pojave poput recimo White Stripesa. Bazični i svedeni zvuk uvek će da imaju podršku i među starima i među onima koji dolaze. A njihovo ime uvek će da bude simbol doslednosti, predanosti i snage izraza, prošlih i budućih epoha popularne kulture. 

Nikad nije kasno da ih i vi otkrijete, samo za sebe i najbliže prijatelje. 

Dead Moon - Black September

Dead Moon - D.O.A.

Dead Moon - Too Many People

Dead Moon - Can't Help Falling in Love

Dead Moon - Time Has Come Today

Dead Moon - Johnny's Got a Gun

Dead Moon - We Won't Change

Dead Moon - Down the Road

Dead Moon - Hey Joe

Dead Moon - Fire in the Western World

Dead Moon - Day After Day

Dead Moon - Somewhere Far Away

Dead Moon - 13 Going On 21

Dead Moon - It's a Long Way to the Top

Dead Moon - These Times with You

Dead Moon - I Won't Be the One

Dead Moon - War Is Blind

Dead Moon - I Hate the Blues

Dead Moon - Dead Moon Night / Don't Burn the Fires - Unreleased Live Version

Dead Moon - It's O.K.

Dead Moon - Black September

Spotify PLAYLISTA



No comments: