Sunday, May 11, 2014

Beastmilk, Doomriders, Herder




Beastmilk



Doomriders

Herder
Beastmilk: odavno nisam cuo uzivo tako uverljiv vokal. Zvanicno okarakterisani kao "post-punk", a u sustini i kao sto ortak rece, dobre pesme i dobri aranzmani. Svega tu ima, od JD, "New Gold Dream" Simple Mindsa, (Glenna) Danziga - solo i sa starim bendom, pa do manje poznatih The Comsat Angelsa i Adriana Borlanda, pa do renomiranih imena. (Pink Floyd, U2, Radiohead, Velveti :) ) I njihov imidz totalno odudara od zvuka. (kao kod The Cult u Love fazi :) )

Herder: zestina s pokricem.

Doomriders: zestina, sport i tehnika. zdravo i nadahnuto. trijumf volje.

U susednom prostoru svirali Stomper 98. Gomilu nabildanih celavaca s njihovim debelim devojkama i gomilu kosijanera i kosijanerki (plus par hipstera sa dzempercicima oko vrata i tim asistentkinja, koji su verovatno u stampi ili na netu procitali da je Beastmilk bend trenutka) delio je samo jedan zid. Zvucno izolovan, ali ne toliko da se ne oseti napetost u vazduhu.   

Meni licno prilicno nepoznata muzika (sva tri benda), ali uz pivo i srdacan razgovor sa ortakom, ide.

Da dalje ne filozofiram, nemam vikipediju u glavi da sad nesto posebno rezimiram. Prostor za asocijacije i dublje analize veoma skucen. Bilo i smesnih i tuznih scena. Drugom prilikom.

No comments: