Sunday, September 15, 2013


Pop. 1280 - Imps of Perversion  ( Sacred Bones 2013)

 
Jesen lagano stiže u sokake New Yorka, a ima tamo voljnih da kao zalog za dobru mentalnu zimnicu, jaču hranu za bistriji um, svoje meso i kosti potope u (post) embrionalno 4AD sirće 

Pop. 1280 uz takve grimase i počinju drugi album, kao da Jesus Lizard ( poredjenje koje ih ne napušta! ) otvaraju In The Flat Field (Bauhaus) tribjut. I nadalje, gas se samo dodaje. Kao na vetrometini i ravnom polju uhvaćene Lizarde na svoju stranu vuku i čereče rane 4AD ekstravagance Birthday Party i Bauhaus, i to (iz)mešateljstvo uopšte nema milosti i ne gubi hitrost. U celoj toj gunguli izgleda da Peter Murphy ima najjače ruke. Naravno, ovaj opis možebiti nekom zanimljiv, nekom sigurno ne, ali je ustvari golemo --> velika preporuka. Kao i činjenica da je Imps of Perversion producirao Martin Bisi, koji mi odmah u pamet prizove Sonic Youth Swans.



Pop. 1280 "Lights Out"


Ima i zanimljivih biografija ovde, posebno je takva ona Chrisa Buga koji žonglira izmedju nomada i vagabunda, ali nije neophodno kvariti baš sve radosti otkrivanja i benda i ličnosti.
 

Mileta Okiljević , septembar 2013

No comments: