Thursday, August 08, 2024

Remember: Us And The Rest - M83 Mix

Nekada jako dugo čekamo da se iz Francuske pojavi nešto, ne samo lepo, elegantno i prijatno, nego i pregalački potentno i inspirativno. Dvojac M83 ili Messier 83, sa istočne obale ili zapadne - Sredozemlja, nastao je na temeljima post rocka, ubacivao elemente dream popa, pa i shoegazea i sličnih doskočica. Više bez reči, ali jako slikovito, dočaravaju nam atmosferu ili više njih - atmosfera. 

Nemojte da me previše pogrešno shvatite, ima tu dosta Animal collective i Toro Y Moi ugođaja, ali i nekih posle novih tonova. Ritma skoro i da nema, ili vi sami morate da ga potencirate i zamišljate.

Jako je lepo kada i u nečemu tako nedorečenom možete da sagradite u mislima neku kompletnu, ali i posve integralnu i individualnu sliku i zaključate je za sva vremena. Ne lezi vraže, neko je bio u tom međuprostoru pre vas i dobro proučio vaš profil, vaše strahove i vaša osećanja. Sve se zna. 

M83 su upravo to.  Kao što sami kažu -  ispunjavanje obaveza, ali i nešto za svoju napaćenu dušu. Jako su oprezni u iznošenju ocena i brušenju sopstvenoga stila. Upućeni, verovatno znaju celokupnu pozadinu i žive ugodno i u senci, ne deleći previše sa okolinom.

Meni lično, više se dopadaju stari impulsi, ne zato jer sam staromodan, već što su nekako sami diktirali tempo i dikciju. Danas idu uz vreme, ne nameću se više nikome. Žive, verovatno - tiho i povučeno i grabe ka milijardama strimova. Uvek su tu negde, svugde, poput malih bića, gledaju vas iz potaje i smeju se vašim greškama i vašoj neviđenoj gluposti. M83. Spavaj mirno.

M83 - Midnight City

M83 - Wait

M83 - My Tears Are Becoming a Sea

M83 - At the Party

M83 - Staring at Me

M83 - God of Thunder

M83 - Run Into Flowers - IG FarbenVorschlang Remix by KG

M83 - Until the Night is Over

M83 - Coloring the Void

M83 - Skin of the Night

M83 - Raconte-moi une histoire

M83 - Waking Up

M83 - A la lumière des diamants pt. 1

M83 - Walkway Blues

M83 - Go! - Animal Collective / Deakin Remix

La Maison - Mercedes

M83 - Goodbye Captain Lee

M83 - Us And The Rest

Kygo - Wait - Kygo Remix (2024 Edit)

Spotify PLAYLISTA 



No comments: