Friday, August 09, 2024

Remember: Into The Light -Siouxsie and the Banshees Mix

Jedan od najboljih londonskih bendova, koji nikad nije doživeo svetsku slavu, a zaslužio je, su Siouxie and the Banshees. Ekipa oko Siouxie Sioux, Stevena Severina i Budgia i još nekoliko zvučnih imena, krenula je u kreativni proboj još davne 1976e godine. 

Kako je vreme proticalo, brusili su svoj stil. Nekad s manje, nekad s više gitara, klavijature, čelo, odsečni basovi i poludivlji ritmovi. Zanimljiva su bila i produkcijska rešenja, često, skoro neizvodiva na sceni.

Imao sam sreću da ih gledam uživo u par dana kada su nastupali i Bauhaus i Henry Rollins. Siouxie u nekom debelom roze moher džemperu i suknji kakvu nose sredovečne sekretarice, totalno je odudarala od publike, 99% odevene u crno. Gotičari i darkeri, naverniji sledbenici, došli su na svoje. Šta je tu tako tamno? Teško je odgonetnuti. Ali ima nekog baroknog i klasicističkoga u pristupu pisanja pesama i u njihovom izvođenju. Siouxie svakako prva nezaboravno i upečatljivo i pravo je čudo kako je uspela da zadrži tako dobar glas.

Ona je još od malih nogu učila kako da privuče pažnju, a još od pankerskih dana poznata je kao provokator i osoba koja nema dlaku na jeziku. Tako da pred sobom imamo postavu kojoj je glavna vokacija pop. I teško da postoji nešto drugo u njihovim životima čime bi mogli uspešno da se bave. 

Sama esencija forme, vrhunac zanata. Ukratko Siouxie and the Banshees.

Siouxsie and the Banshees - Forever


Siouxsie and the Banshees - Melt

Siouxsie and the Banshees - Into The Light

Siouxsie and the Banshees - Face To Face

Siouxsie and the Banshees - Hall Of Mirrors

Siouxsie and the Banshees - Scarecrow

Siouxsie and the Banshees - The Killing Jar

Siouxsie and the Banshees - Swimming Horses

Siouxsie and the Banshees - Love In A Void

Siouxsie and the Banshees - Jigsaw Feeling

Siouxsie and the Banshees - Trust In Me

Siouxsie and the Banshees - Trophy

Siouxsie and the Banshees - Icon

Siouxsie and the Banshees - Spellbound

Siouxsie and the Banshees - The Passenger

Siouxsie and the Banshees - Cities In Dust

Spotify PLAYLISTA 



No comments: