Thursday, August 01, 2024

Remember: Replacements - La Roux Mix

Malo je novijih izvođača i autora koji mi toliko dižu raspoloženje kao La Roux. La Roux iz Londona, prvenstveno je, sada i jedino, Elly Jackson. Neko vreme tu je bio i producent Ben Langmaid, a naravno tu je i koncertna postava. 

Elly nije neka preterana lepota, ali njena androginost privlači oba pola. Kao recimo Grace Jones. Ispod riđe kose i u malom telu, kuca jedno nestašno srce i krije prava osećanja, jer spoljašnji svet, vara lažnom prisnošću, nekad i odglumljenom okrutnošću. Zapad je siguran, samo ne znamo koliko dugo i za koga? Ma bar sljedećih 100 godina. 

Idoli su joj Bowie i Prince. Ali nema tu pukog imitiranja, ležernost nove generacije bez premca je. Roditelji su se dugo vremena brinuli da njihova mezimica neće da nađe pravu ljubav i tako dalje. Šta je tu tačno po sredi, ne znam, ko još veruje intervjuima? Veze su sve što se broji. I lične i linkovi između publike i muzičara mogu danas lako da se procene i ko dobro plati uštimaju. Guraju im se svakakvi sadržaji u nepca. To smeš da kažeš, to ne. Život profesionalca - ukratko. Ogromno odricanje. Mejnstrima i lomljenje vilice andergraunda.

Kao i u jednom od prethodnih tekstova, vidi se da je kvalitet u prvom planu i jako se i dugotrajno radi da bi trominutna forma dobila konačan oblik, formu. 

Volim taj synth pop. Volim taj zvuk. Ali mogu i bez svega toga. Apsolutna tišina me ne plaši više toliko. Minimalizam i tamo i ovamo. 

La Roux - Gullible Fool

La Roux - Automatic Driver

Boulevards - Too Far

CASISDEAD - Park Assist

La Roux - Feedback

Chromeo - Replacements (feat. La Roux)

La Roux - Discoproof

La Roux - Bulletproof

La Roux - I'm Not Your Toy

La Roux - Reflections Are Protection

La Roux - Uptight Downtown

La Roux - The Feeling

La Roux - 21st Century

La Roux - International Woman of Leisure

La Roux - He Rides

La Roux - Quicksand - Chateau Marmont Remix

Spotify PLAYLISTA 



No comments: