Saturday, April 06, 2024

Remember "Infinite and Unforseen" - k.d. lang Mix

Danas već 62ogodišnja Kanađanke k.d. lang, nije velika tajna, konstanta je u svetu kantri i pop muzike. Aktivna još od 1983e godine, stvarno zna da peva i ne moram to da vam sada ovde dokazujem. U njenom repertoaru nalaze se, kako njene vlastite kompozicije, tako i brojne obrade, kojima daje neku vlastitu crtu i poseban ton. Lakoća izvedbe težina je i vrlina u umetnosti. Ne znam kako kao, hetero..., bar do sada, mogu da pišem o nekome ko to nije i ko se izuzetno i bez ikakvog ustručavanja zalaže za prava manjina, kako etničkih, tako i seksualnih i ko veruje da niko sa strane ne bi trebalo da odeđuje šta i kako neko drugi mora da radi i misli. Joj deeeco...

U tom svetlu može da se posmatra njen kasniji aranžman i kontekst u vremenu i načinu njenog izražavanja. A da se razumemo već na mestu "njenog" moglo bi da stoji nešto tipa "nje-n/govo-og" ili slično, a to je tako, izvinite, teško za čitanje i prekida nekako onaj fini tok, bez obzira koliko nepravedan bio i jeste. Za mene ona je jedna velika diva i dama.

k.d. lang stvarno ima jedinstven i zanosan glas i prepoznaje se u hiljadu drugih. Podjednako je dobra u tome i sa orkestrom i sa manjom pratnjom i vidi se da vodi brigu o publici i karijeri i ne snima nasumice. A vidi se i da je jako potokovana i da poznaje scenu i njeno mesto u njoj. 

Ona jeste jedinstvena pojava i prava je šteta što nema puno novoga u poslednje vreme s njene adrese. Jako intimno i za dobro zagrejanu sobu u zimske dane ili za neki večernji izlazak i bar sa svećama i dobrim jelovnikom u Las Vegasu. Možete da ulovite neki nezaboravan trenutak uz njenu pesmu i da ga uvek vrtite u glavi kad je pustite. Znam da često ljudi vezuju za uspomene neke pesme, filmove, ređe i knjige i da je jako teško destilovati neku čistu emociju bez spoljnih uticaja. 

Pa kada je već tako, proslavite i ovaj trenutak kad prestaje ovaj besmisleni tekst uz čarobnu k.d. i počinje prava i istinska ljubav prema nekome ili nečemu. 

k.d. lang - Because of You - 2023
k.d. lang - Diet of Strange Places
k.d. lang - Lock, Stock and Teardrops
k.d. lang - Tears Don't Care Who Cries Them
k.d. lang - In Perfect Dreams
k.d. lang - Infinite and Unforseen
k.d. lang - Theme From The Valley of the Dolls
k.d. lang - The Consequences of Falling
k.d. lang - Love's Great Ocean
k.d. lang - Only Love
k.d. lang - Crying - Live
Tony Bennett - I'm Confessin' (That I Love You)
Tony Bennett - What a Wonderful World
k.d. lang - Hallelujah
k.d. lang - Love Is Everything
k.d. lang - Nowhere to Stand - Remix
k.d. lang - Changed My Mind
k.d. lang - Flame of the Uninspired
k.d. lang - Constant Craving
k.d. lang - Helpless - 2020 Remaster
k.d. lang - Calling All Angels (with Jane Siberry) - 2010 Remaster
k.d. lang - Burrs Under Your Saddle - Demo
k.d. lang - Heaven
k.d. lang - Season of Hollow Soul
k.d. lang - Sexuality - DJ Krush Full Mix
Neko Case - Best Kept Secret

No comments: