Saturday, November 09, 2013

Disappears - Trans Europe Express ( 7" Sonic Cathedral 2013 )




A se sećaš kume? ( frazu sam ukrao od kćerke!) - kako je i sa koliko dinamike Sloba Konjović forsirao Trans Europe Express? Zahvaljujući i Kraftwerku i Konjoviću za našu generaciju važi pravilo da je sredovečnost nova mladost!
Naravno, par dana kasnije u ušima je ponuda Kranky benda Disappears i njihovo trasiranje Trans Europe Express. Malo je reći da obožavam sinhronicitete, ali sa ovim to nema veze. Kraftwerk je tako prisutan u našim životima, da sinhronicitet ovde sklanja znak pitanja. Moja je kćerka podjednako slušala i gledala Kraftwerk hitove i dečije pesme, a za buduće i taze roditelje lični stav da su Pocket Calculator Robots evergrin klinački hitovi. Spomenuti kum je svog sina pre slova, naučio da Kraftwerk vinile poredja hronološki.


 

Disappears - Trans Europa Express

Disappears su defragmentirani shoegazeri (ovde na ekskurziji za Sonic Cathedral ) i TEE su pretvorili u metak entropije zarezan pri vrhu, punjen metalize post-punk ritam sekcijom ( The Fall, Joy Division ), mutiranim The Shadows i The Cure gitarama, dok preko njih (polu)mogadonski glas podseća putnike gde su se ukrcali. Sve je to na šine postavio supersonični Sonic Boom.


Mileta Okiljević, novembar 2013

No comments: